Android alkalmazás statisztika. Az alábbi postban a Codebuild Notepad App statisztikáját fogom megosztani veletek.

Ez azoknak lesz leginkább hasznos akik tervezik, hogy befektetnek egy alkalmazásba, de nem tudják milyen eredményekre számítsanak. Ennél az Android alkalmazás statisztika elemzésénél figyelembe kell venni, hogy mi nem használtunk semmilyen reklámot és az általunk megcélzott piac is eléggé telített, de így is szép eredményt értünk el (legalábbis ahhoz képest amire számítottunk)

Mit mér a Google? Milyen adatokat kapok?

Android statisztika szűrési lista

A fenti listából választhatunk, mely adatokat szeretnénk látni. Ebből nyilván a Current installs by user a leghasznosabb, hiszen azt szeretnénk látni leginkább hány felhasználónál van jelenleg telepítve.

Android Current installs by userA fenti képen látszik, hogy jelenleg 802 eszközre van telepítve a kis alkalmazásunk és ez a szám folyamatosan nő. Ezzel szemben 2479 felhasználó töltötte már le valaha is. Ebből azt gondolnánk, hogy nem szeretik az alkalmazásunkat, de ez nem így van, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és az értékelésünk is 4.5 (85 felhasználótól). A magyarázat ami miatt sokan törlik szerintem az, hogy a legtöbb Androidos telefon alapból tartalmaz egy előretelepített jegyzetelőt ezért nincs szükség másikra. Ami miatt letöltik az pedig az egyszerűsége és a reklámmentessége. Az a tapasztalat, hogy rengetegen értékelik ha nincs reklám benne, szóval azt ajánlom ti se tegyetek bele, ha mégis akkor ne zavaró helyre és ne állandóan láthatót. Na de térjünk vissza a statisztikához.

A következő adat elemző rész szintén irtó hasznos.

Android országonkénti statisztika

Ezen a képernyőn tudjuk követni mely országokból milyen arányban töltötték le az alkalmazásunkat. Az itt megjelenő adatok is az alapján kerülnek szűrésre, hogy a fenti listából mit választottunk (Total installs by user).

Illetve van még egy tab menü ahol kiválaszthatunk különböző szűréseket ehhez a torta diagramhoz.

Android kördiagram tabmenüje

És akkor jöjjenek az adatok:

Összes letöltés: 2479 felhasználó

Jelenleg telepítve van: 802 eszközre

Jelenleg használja: 764 felhasználó

És akkor jöjjenek a kördiagram eredményei Total installs by user-re nézve:

Android verzió eloszlás:

Android 4.1 673 felhasználó 27.15%

Android 4.2 401 felhasználó 16.18%

Android 2.3.3 – 2.3.7 375 felhasználó 15.13%

Legnépszerűbb készülékek:

Samsung Galaxy S3 109 készülék 4.40%

Google Nexus 4 69 készülék 2.78%

Samsung Galaxy S2 57 készülék 2.30%

Samsung Galaxy S4 57 készülék 2.30%

Legnépszerűbb országok:

Hungary 1,179 felhasználó 47.56%

United States 357 felhasználó 14.40%

India 108 felhasználó 4.36%

Az alkalmazásunk 2013 július 18-óta van kint a piacon. Az azóta eltelt idő alatt nem igazán foglalkoztunk a felfuttatásával és fejlesztésével. Azonban nemsokára nagy fejlesztésen esik át, az értékelésekben kifogásolt funkciókat tervezzük beépíteni, illetve kisebb UI/UX fejlesztésen is átfog esni.

Aki nem próbálta még ki az alkalmazásunkat az töltse le a Play áruházból ezen a linken eléritek: Codebuild Notepad App

Akinek pedig észrevétele van az a notepad.codebuild.hu oldalon található formon keresztül üzenhet nekünk, vagy az app@codebuild.hu email címre.

Remélem tudtam segíteni ezekkel az adatokkal.