Arról, hogy mi az a Behance és mire jó már írtam egy korábbi cikkemben, ám most úgy döntöttem, hogy publikálok egy második részt is, melyben ingyenesen letölthetővé teszek egy PSD (Photoshop) fájlt, mely segítségével kihasználhatod a Behance projektnézet teljes szélességét. Ezen módszerrel az alapértelmezett 600 képpont szélesség helyett 726 képpont szélességen prezentálhatod munkádat. Tudom, hogy soronként csupán +126 képpontról van szó, de hidd el nekem, egy ilyen környezetben sokat számít és fényévekkel szebb is lesz a végeredmény.

Cikkem második részében pedig a november 7.-én megrendezett Behance Portfolio Review Week #4 Budapest portfólió mustráról fogok néhány gondolatot írni. Ha felkeltettem érdeklődésed, kattints az “OLVASS TOVÁBB” gombra!

Behance projekt

Behance projekt PSD
Készítettem egy nagyon egyszerű PSD fájlt, melyben a fenti képnek megfelelő tartalmat fogsz látni. A fájl segít, hogy megértsd a projektek felépülését. Használd bátran, engedd útjára fantáziád és alkosd meg első Behance projektedet. Egy Behance projekt vertikálisan elméletileg végtelen nagy lehet, de azért érdemes esztétikai határokon belül maradni.

Behance projekt feltöltése

Behance projekt háttér
Ha elkészült a projekted látványterve, akkor következhet a projekt feltöltése a Behance oldalára. Nincs más dolgod, mint – egy új rétegen – teljesen egyszínűre festeni a két segédvonal közötti 600 pixelt. Ez azért szükséges, mert a kép csupán háttérképként fog funkcionálni, felette helyezkedik majd el az a kép, melyet most letakartál egy színnel. Nagyon fontos, hogy mikor a Behance felületén szerkeszted a projekted, akkor a “Costomize Design” blokkban állítsd be a “Header spacing – Fejléc távolsága”-t 0 pixelre. A “Background – Háttérkép” blokkban pedig az “Upload image – Kép feltöltése” gombbal feltöltheted a háttérképet. Ha mindent jól csináltál, akkor a fenti képhez hasonló eredményt kell, hogy kapj.

A Behance projekteknél sajnos csak 1MB lehet a háttérképek maximális mérete, a két segédvonal közötti színre festés a méret drasztikus csökkenését is eredményezi. Fogadd meg, főleg ha a projekted nagy.

Behance projekt média

Egy lépés maradt: feltölteni a médiafájlodat az “Add media” blokkban található “Upload files – Fájlok feltöltése” gomb segítségével. Ide azt a 600 pixel széles képet kell feltöltened, melyet eddig letakartál egy általad választott színnel.

Ha sikeresen feltöltötted és mindent az útmutatónak megfelelően állítottál be, akkor a fenti képet megközelítő eredményt kell, hogy magad előtt láss. Ha lejjebb csúszik a médiafájlod, akkor valószínűleg nem állítottad be a Fejléc távolságát 0 pixelre.

Előnézeti kép (cover image)

Az előnézeti képek a saját profilodban és a hírfolyamban jelennek meg, szóval célszerű megragadni a munkáddal kapcsolatos legfontosabb részletet 404 x 316 pixelen. A követőid előtt nagyon fontos az első benyomás. Ha a hírfolyamukban több száz projekt közül nem tűnsz ki, akkor lehet, hogy meg sem nézik a munkádat.

Behance portfólió mustra – meetup

“November 7-én, a nemzetközi Portfolio Review Week keretén belül, immár negyedik alkalommal  kerül megrendezésre a budapesti Behance esemény.

17.00 órai kezdettel indul kreatív alkotók számára meghirdetett szakmai programunk. Az eseményre fiatal tehetséges alkotók – grafikusok, formatervezők, fotográfusok, illusztrátorok, divattervezők, építészek, webdesignerek, média designerek – jelentkezését várjuk, akik szívesen bemutatnák aktuális munkájukat tapasztalt szakmai résztvevők előtt, akik építő jellegű meglátásokkal, tanácsokkal segítik a tervezőket az est során. A résztvevő designerek alkotóterületek alapján kisebb csoportokban prezentálják munkáikat egymás és néhány szakértő előtt, akik sok éves szakmai tapasztalatukból eredő rálátásuknak köszönhetően hasznos gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel és meglátásokkal segíthetik a résztvevő tervezők munkáit.

19.00 órától a budapesti kreatív élet meghatározó szereplőinek 15-20 perces előadásaira kerül sor. Az izgalmas, inspiratív előadások, illetve a meghívott alkotók ezúttal az artwork csapatmunkát és az alkotói projekt menedzsmentet mutatják be. Az egyéni pályákon túl, a meghívott vendégek a Zagar Light Leaks c. albuma és a napokban debütáló Space Medusa klip aktualitása kapcsán, a zene és a tervezői munka kapcsolatáról mesélnek majd. Ráadásként pedig egy, a nemzetközi divatvilágban kiemelkedően szereplő márkát mutatunk be. Káldy Julia nem csak tervez, de tudatos márkaépítő is. Nem mellesleg, Juli legújabb kollekciója a Zagar legújabb lemezének “éteri” hatást idézi!” – írja a Superchannel.

Azoknak is érdemes elmenni, akik egyáltalán nem használják a Behance szolgáltatásait, de kreatívnak és kíváncsinak érzik magukat. Már az előadók miatt is megéri részt venni az eseményen.

Az eseményről bővebben itt: Superchannel weboldala